18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPreţul apartamentelor a sărit în aer

Preţul apartamentelor a sărit în aer

Preţurile locuinţelor din Târgu Jiu au crescut în ultimii doi ani, apartamentele şi garsonierele din oraş ajungând să coste foarte mult.

 

Cu toate că oraşul are o populaţie de 100.000 de locuitori, în ultimii 18 ani, la Târgu Jiu au fost construite mai puţin de zece blocuri. În lipsa unui plan de extindere a oraşului, zona centrală a devenit supraaglomerată. Pentru că oferta nu este bogată, iar cererea este mare, preţul locuinţelor a continuat să crească, ajungând să depăşească de zeci şi chiar sute de ori posibilităţile unui om de rând. În ciuda acestui lucru, există cumpărători dispuşi să ofere şi 3 – 400.000 de lei pentru un apartament amplasat în zona centrală. La periferie, o garsonieră confort I costă aproximativ 20.000 de euro, iar acelaşi tip de locuinţă în centrul municipiului costă 50.000 de euro. Preţurile unui apartament central cu două camere variază între 55.000 de euro şi 70.000 de euro. Locuinţe mai ieftine pot fi cumpărate în zone semicentrale, unde preţurile pornesc de la 40.000 de euro şi ajung la 50.000 de euro. Cele mai scumpe apartamente sunt cele cu trei camere ultracentrale, care depăşesc şi 90.000 – 100.000 de euro.

 

Investiţii în terenuri

 

O persoană interesată să achiziţioneze un apartament, chiar dacă are bani, trebuie să aştepte până intră în posesia locuinţei mult visate. Cei care vând ţin foarte mult la preţ şi ajung să îl mărească de la o zi la alta, în speranţa unui câştig mai mare. Potrivit specialiştilor, la Târgu Jiu este mai ieftin să construieşti o casă decât să cumperi un apartament, condiţia fiind însă deţinerea unei suprafeţe de teren. În lipsa terenului, construirea unei case este o aventură aproape imposibilă pentru că preţul pământului creşte la fel de repede precum cel al apartamentelor. Dacă în centrul civic al municipiului Târgu Jiu sumele variază de la câteva sute până la o mie de euro metrul pătrat, în localităţi arondate municipiului, un metru pătrat de teren se vinde cu până la 30 de euro. Este vorba de suprafeţe de pământ aflate la patru-cinci kilometri de oraş. „Cei care cumpără acum terenuri vor avea de câştigat. Au fost situaţii în care unui teren i s-a dublat preţul într-un an şi jumătate. Cei cu bani vor să iasă din zona aglomerată şi caută terenuri la periferie. De aceea preţurile au ajuns să crească uneori trimestrial cu câţiva euro pe metrul pătrat, în zone în care nici nu te aştepţi“, a declarat un agent imobiliar din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII